Jag vill något annat nu...

- kommer han stanna kvar?
 
En skilsmässa är slutet på något. Men också början på något. Min otrohet och skilsmässa berodde på massvis av saker, delvis okunskap till mig själv men också delar av att vilja annat, vilja mer och att saknasig själv. Och nu, nu efteråt så kände jag en tid att "äntligen nu händer det", men det gör det ju inte. För man måste hända själv, Man måste vilja och jobba för det själv.
 
Och nu sitter jag här igen.Jag är lycklig, jag har en familj som jag älskar, jag har ett annat typ av förhållande - där jag fått delar jag saknade tidigare och vi till viss del kommit en bra bit på väg mot det jag vill ha och tror på i ett hållbart förhållande. Men, allt är inte där jag vill vara. Vissa delar händer inte av sig själva (fast att jag verkar tro det... ochbara går och väntar). Nu har det gått x år igen, och jag är fortfarande kvar i det såkallade ekorrhjulet - vardagen för många av oss - som en del tycker och och trivs i, men inte jag. Jag vill något annat...
 
Och det blir så tydligt nu när jag ska tillbaka till jobbet efter föräldraledighet. Jag vill inte lämna barnet på förskolan, jag vill inte styras av andras tider, jag vill inte vara borta från familjen hela dagarna. Jag vill inte. Jag vill styra själv, jag vill vara med barnen så mycket jag kan, jag vill leva med familjen, och betämma mina tider själv. Jag vill bo på landet, och leva tillsammans - så mycket vi kan i familjen. Jag vill att varje dag ska vara livet - och jag vill njuta av varje dag. Leva varje dag. Och det är tydligt att det bara är jag själv som kan nå dit - ingen kommer knacka mig på axeln och säga: "Hej, vi är ett hus på landet och en inkomst till dig så att du kan leva ditt drömliv. Varsågod att ta för dig!". Det har jag insett nu, dryga 40 år senare. Lite sen på bollen, men tiden som varit kan jag inte ta tillbaka, så här är jag nu. Redo att vilja och med en förhoppning att orka, lyckas, hålla i, och få leva mitt liv. Nu äntligen.
 
Frågan är, kommer Han stanna kvar? Har han förstått vem han valde att leva med. Vem jag är. Vad jag vill med livet... Och vad jag behöver för att vilja leva.