Nyår 2016-2017

Kunde inte bara den här dagen få försvinna. Alla högtider är ett stick i hjärtat just nu. Jag vill inte mer. Tur det är långt till påsk sedan...
 
Sammanfattning:
Bio med barn och man
Middag på restaurang
Somna i soffan - runt tolvslaget
 
...
 
Gott nytt år vännner!
Må 2017 bli året då vi tänker goda tankar, tar hand om oss själva, och ser varandra...

Mörka promenader

Det allra bästa just nu?
Att få tillbringa en timme eller så på en grusväg, i skogen, vandrades ensam (eller med en hund) i kylan, med stjärnorna och månen däruppe. Jag. Bara jag. Ingen annan. Lugn och stilla ro. Frihet och frid i sinnet. Ingen annan. Ingen dömmande. Inga blickar. Ingen ångest.
 
Oro och sorg. Men bara det jag själv vill och orkar bära. Andas. Ingen och inget mellan mig och universum. Jag lever. Jag finns. Jag andas. Jag är jag. Jag är levande.
 
Där vill jag allt som oftast vara. Vila i naturen. Få vara jag. Önskar mer av den tiden. Min återhämtning. Min livskraft. Det som gör att jag orkar.
 
 

Modig

Jag tillbringade julafton hos mina svärföräldrar, för barnens skull, fast jag egentligen inte ville. Jag grät hela förmiddagen hemma. Pga diverse saker som hände hemma. Sedan for vi till svärföräldrarna, mat, tv, fika, paket, tomte, mat och prat...
 
Jag var inte på topp. Och det märktes. Pratade inte mer än nödvändligt, på tippen att gråta x-antal gånger. Och han kan inte hålla sig från att pika mig med alla möjliga kommentarer och uttryck. Jag klarar inte ut det. Hur länge ska han hålla på? Hur länge är det ok att vara elak?
 
En vän sa efter julen någon jag blev så glad för. Du var MODIG, det var starkt gjort att tillbringa julaftonen hemma hos dem. Så hade jag inte tänkt, men det är ju sant. Jag var modig. Och nu känner jag mig stolt. Jag står för de fel jag gjort. Jag har gjort fel, en människa felar - så är det. Jag är en av dem.
 
På kvällen åkte mamma och jag på midnattsgudtjänst. Det gav mig sådan frid. Kyrkan, julsångerna, prästens ord, stämningen och känslan av att det finns någon där uppe som förlåter mig - som ser mig som en god människa trots mina brister och fel. Jag kände mig hel och varm där i kyrkan. och hade velat vara kvar där. Länge.